Mer information om bilvård i körskolan

Kommer ihåg när jag skulle ta körkort, hur spänd jag var och hur jag var helt säker på att jag gjorde massa fel men ändå fick kortet. För att jag tydligen hade varit jätteduktig och gjort allting rätt. Att det bara varit nervositeten som spökat i mitt sinne. Det var ingenting fel på min körskolelärare, jag tyckte tvärtom att han var väldigt bra. Dock såhär i efterhand så måste jag säga att jag tycker det är lite konstigt det här med att man inte går igenom bilvård lite mer i körskolan. Lackförsegling till exempel, det hade jag ingen aning om vad det var tills jag befann mig på bilverkstaden i centrala Örerbro, P.C.T Service, med min egna bil första gången för att fixa en stor repa och de frågade om jag ville göra en lackförsegling på bilen.

Där stod jag som ett frågetecken hos P.C.T Service och förstod inte alls vad de menade. Vaddå lackförsegling. De förklarade och jag fick veta att det är en försegling av lacken, vilket i stort sett betyder att de lägger på ett skyddande lager som gör lacken tåligare mot repor och som även gör det svårare för smuts och damm och insekter och annat sådant att fastna vilket gör att bilen håller sig ren och fin längre. Och det var inte alls så farligt pris på lackförseglingen heller, så jag lät de på P.C.T Service i Örebro göra det. Bilen blev så glansig och fin, såg nästan ut som ny. Var väldigt nöjd med det faktiskt.

Det är värt att lägga ner lite extra pengar på det när man faktiskt ser att det gör skillnad, att det blir bra. Dock tycker jag som sagt att det borde pratas lite mer om bilvård, lackförsegling, rekond och annat sådant, i bilskolan så att man kan lita om det. Så att man inte behöver göra som jag att helt plötsligt stå på en bilverkstad som P.C.T Service ute i Örebro och behöva få det förklarat för sig där vad lackförsegling innebär.